MLADA NOGOMETNA ZVIJEZDA GREGORY SERTIC U POSJETI BRINJU

Jučer je u posjet Brinju stigao Gregory Sertic, mladi francuski nogometni reprezentativac i aktualni vezist francuskog prvaka Bordeauxa.


Gregory Sertic, čija je majka Francuskinja, a otac Hrvat koji vuče korijene iz Brinjske Kamenice, izrazio je želju doći u Brinje i vidjeti odakle su njegovi hrvatski korijeni. Gregory Sertic je u privatni posjet Brinju došao zajedno sa ocem Jeanom jer ih zanimalo gdje je rođen djed i otac Mile koji je nakon 2. svjetskog rata izbjegao u Francusku.

Mladu nogometnu zvijezdu primili su u općini Brinje načelnik Ivica Mesić i zamjenik načelnika Joso Vuković. Brinjski načelnik je zaželio Gregoryu i ocu Jeanu koji su stigli u pratnji delegacije HNS-a ugodan boravak u brinjskom kraju. Načelnik Ivica Mesić nije krio zadovoljstvo što je mladi uspješni nogometaš podrijetlom Brinjak te je istaknuo da se u Brinju prati nogometna karijera mladoga Gregorya i svaki njegov uspjeh te naglasio želju da jednoga dana Gregory zaigra za hrvatsku reprezentaciju.

Nakon razgledavanja Brinja i starog grada Sokolca Gregory Sertic se uputio u obilazak zaseoka Sertići u Brinjskoj Kamenici gdje su se mladi nogometaš i njegov otac upoznali sa svojom daljnjom rodbinom te su imali prilike vidjeti mjesto gdje se nekad nalazila rodna kuća njihovog djeda odnosno oca.


Iako trenutno igra za mladu francusku U-19 reprezentaciju, Gregory Sertic nije isključio mogućnost da jednoga dana zaigra za seniorsku hrvatsku reprezentaciju.