BRINJSKU SMOTRU FOLKLORA ZAJEDNIČKI OTVORILI ŽUPAN MILINOVIĆ I NAČELNIK FUMIĆ

  • BRINJSKU SMOTRU FOLKLORA ZAJEDNIČKI OTVORILI ŽUPAN MILINOVIĆ I NAČELNIK FUMIĆ

U sklopu programa proslave Dana Općine Brinje i blagdana Velike Gospe u subotu 11.8. u organizaciji KUD-a Brinje održana je 3. smotra folklora pod nazivom „Nad Gradinom misečina sija“. Samo događanje započelo je mimohodom folklornih društava Frankopanskom ulicom, nakon čega su se uz domaćine KUD Brinje, nastupili HKUD „Slavonija“ Jakšić, KUD „Antun Klasinc“ Lasinje, Izvorno FD „Župa Potkraj-Turbe“ Travnik - BiH, KUD „Vila Velebita“ Jasenice i KUD „Seljačka sloga“ Šljivoševci.

Smotri folklora „Nad Gradinom misečina sija“ nazočio je veliki broj stanovnika općine Brinje i zaljubljenika u folklornu baštinu, a svečanost su uveličali i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović sa suradnicima, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić sa zamjenikom Milanom Kolakom, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Perković, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, ravnateljica OŠ „Luka Perković“ Marija Vičić, ravnateljica DV „Tratinčica“ Ružica Perković, brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić, direktorica TZO Brinje Danijela Dasović Vranić i drugi gosti.

Smotru su pred mnoštvom okupljenih zajednički otvorili načelnik Fumić i župan Milinović.

U svom govoru načelnik Fumić se zahvalio svima koji su došli te istaknuo da je vrlo zadovoljan sa svim što se ovih dana događa u Brinju. Posebno se zahvalio županu Milinoviću i Županiji na ustupljenju Osnovne škole za ovu manifestaciju. Župan Milinović je istaknuo važnost čuvanja kulturnog naslijeđa te je napomenuo kako je to kolijevka očuvanja hrvatskog identiteta. Posebno je pozdravio KUD Župa Potkraj–Turbe koji su iz susjedne BiH došli kako bi sudjelovali na ovoj manifestaciji.

Glavni organizator manifestacije bio je KUD Brinje, uz organizacijsku i financijsku potporu Općine Brinje, TZO Brinje i Ministarstva kulture i ostalih sponzora.