ZAVRŠEN PROJEKT NAUČIMO PAMETNO GOSPODARITI OTPADOM

  • ZAVRŠEN PROJEKT NAUČIMO PAMETNO GOSPODARITI OTPADOM
Grad Otočac u suradnji s Općinama Brinje i Vrhovine, tijekom 2019. provodio je projekt "Naučimo pametno gospodariti otpadom", s ciljem razvijanja svijesti građana o važnosti pravilnog odlaganja otpada. Projekt je sufinanciran iz Kohezijskog fonda, a ukupna vrijednost Projekta je 519.785,00 kuna dok dodijeljena bespovratna sredstva iznose 437.569,23 kune, odnosno 84,99% od ukupno prihvatljivih troškova. Grad Otočac kao nositelj Projekta potpisao je Sporazum o udruživanju u provedbi projekta s Općinom Brinje i Općinom Vrhovine te je svaka JLS financijski sudjelovala u realizaciji Projekta prema sljedećim postocima:
 
- Grad Otočac - 67,83%
- Općina Brinje - 22,59%
- Općina Vrhovine - 9,59%
 
Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom provodile su tvrtke Alfa Atest d.o.o. iz Splita, Hrvatski radio Otočac d.o.o. i Gacka d.o.o. iz Otočca.
 
Kroz projekt održano je 11 predavanja za učenike Srednje škole Otočac, te učenike osnovnih škola na području Otočca, Vrhovina i Brinja. Tiskano je i podijeljeno 6.500 brošura, 19.500 letaka, 6.000 naljepnica, 500 letaka za strane turiste, 600 plakata te 1.000 komada slikovnica i bojanki za djecu. Također je izrađeno 20 letaka za slijepe i slabovidne osobe. Snimljeno je i emitirano ukupno 12 radijskih emisija te 12 radio spotova.
 
Gacka d.o.o. snimila je video spot emitiran nakon održane javne tribine, podijelila plakate, letke i naljepnice te održala igrokaze za dječje vrtiće „Ciciban“ u Otočcu i „Tratinčica“ u Brinju. U okviru projekta objavljeno je i 10 članaka o pravilnom postupanju s otpadom.
 
Nadamo se da ste bili sudionik neke od navedenih aktivnosti, da ste nas pratili kroz ovaj projekt te da smo Vas potakli na promišljanje o pravilnom gospodarenju otpadom.
 
Iako je projekt završio, edukativne članke i zanimljivosti o otpadu možete i dalje pratiti na web stranici Gacke d.o.o. te Facebook stranici pod nazivom „Gacka d.o.o.“.
 

Naučimo pametno gospodariti otpadom