[DAN NEOVISNOSTI]

  • [DAN NEOVISNOSTI]

U prigodi Dana neovisnosti Republike Hrvatske jutros je općinsko izaslanstvo na čelu sa načelnikom Zlatkom Fumićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Perkovićem položilo vijenac i zapalilo svijeće kod Centralnog križa na središnjem brinjskom groblju u spomen na sve poginule Brinjake kroz povijest koji su položili svoje živote na oltar domovini.

Ovim činom su se prisjetili hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske neovisnosti.

Na Dan neovisnosti, prisjećamo se 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske i raskidu svih državnopravnih sveza sa ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

To je dan kada slavimo ostvarenje stoljetnog sna hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi u kakvoj danas živimo.

 


[ČESTITKA ZA DAN NEOVISNOSTI]

Obilježavajući Dan neovisnosti, s ponosom se prisjećamo 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske.

To je dan ostvarenja stoljetnog sna hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi u kakvoj danas živimo.

Osobitu zahvalnost izražavamo svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na žrtvi koju su podnijeli u borbi za slobodu i neovisnost Domovine, a sa posebnim pijetetom i zahvalnošću se prisjećamo hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske neovisnosti.

Uz ponos i sjećanje na sve njih, svim građanima Republike Hrvatske, a posebice stanovnicima Općine Brinje čestitamo Dan hrvatske neovisnosti!

Općinski načelnik Zlatko Fumić
i
suradnici te predsjednik Općinskog vijeća Ivan Perković i općinski vijećnici