Općinski načelnik Zlatko Fumić danas je potpisao ugovor s gospodinom Lukom Matijevićem direktorom Županijske uprave za ceste Ličko – senjske županije vezano za sufinanciranje obnove završnog asfaltnog sloja cesta na području općine Brinje. Potpisivanju ugovora nazočio je župan Ernest Petry.

Ugovorom je obuhvaćena sanacija 3830 metara ceste prema kojoj bi se sanirala najoštećenije dionice na području općine Brinje, a to su ceste prema Stajnici, Letincu, Lipicama i Vodoteču.

Vrijednost planiranih radova iznosi 174.000,00 eura od čega Županijska uprava za ceste Ličko – senjske županije sudjeluje u financiranju iznosa od 80% ugovorenog iznosa, dok Općina Brinje financira 20% ukupne vrijednosti radova.

Cilj izvođenja navedenih radova je osigurati i povećati sigurnost i trajnost ceste kao i sigurnost naših građana koji svakodnevno prometuju na navedenim dionicama naše općine.

Planirani početak radova sanacije navedene ceste je od 01. srpnja do kraja kolovoza ove godine čime je načelnik Fumić izrazito zadovoljan.