POTPISANI UGOVORI ZA PROJEKT „DODIR ISPRUŽENE RUKE“ – ZAŽELI PREVENCIJA INSTITUCIONALIZACIJE

Općina Brinje potpisala je Ugovore o radu s 10 žena s područja općine Brinje vezano za projekt „Dodir ispružene ruke“ – Zaželi prevencija institucionalizacije. Deset žena potpisalo je ugovor na radno mjesto Radnica za pomoć u kući i potporu starijim osobama i/ili invalidnim osobama.

Navedeni projekt će trajati 32 mjeseca, a vrijednost projekta iznosi 480.000,00 eura. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske u omjeru od 15% te bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021. – 2027. u omjeru 85% ukupnog iznosa.

Općinski načelnik Fumić izrazio je zadovoljstvo navedenim projektom upravo iz razloga što će se kroz projekt pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su starije i potrebite osobe s područja Općine Brinje. Načelnik se također zahvalio Udruzi žena „Pavenka“ koja će početkom svibnja kroz navedeni projekt zaposliti još 7 žena s područja općine Brinje koje će također biti radnice za pomoć u kući i potporu starijim i potrebitim osobama.